Honda Hugal - Novosti

Honda Motor Europa se priključila Europskom udruženju proizvođača automobila (European Automobile Manufacturers Association)...

15.02.2018.Honda Hugal
HONDA MOTOR EUROPE SE PRIKLJUČILA ACEA-I

Honda Motor Europa se priključila Europskom udruženju proizvođača automobila (European Automobile Manufacturers Association). Predstavljajući europske proizvođače automobila, kombija, kamiona i autobusa, ACEA radi na osiguranju ekonomske, ekološke i društvene održivosti automobilske industrije u Europi. Članstvo koje je stupilo na snagu 1. siječnja 2018.godine, omogućit će Hondi da pozitivno doprinese naporima ACEA, koji se tiču budućih izazova mobilnosti, održivosti i konkurentnosti.

Katsushi Inoue, glavni operativni direktor i predsjednik kompanije Honda Motor Europe, je izjavio: "Europa je lider globalnih kretanja u automobilskom sektoru, a ACEA igra značajnu ulogu u ime europske industrije. Radujemo se što ćemo biti aktivan, kooperativan i konstruktivan član. Honda se snažno fokusira na europsko tržište, a naše članstvo u ACEA-i će produbiti naše angažiranje u Europi u vrijeme istinske i dinamične promjene unutar industrije".

Honda Motor Europe zapošljava više od 8.000 ljudi iz Europe, uključujući 4.000 zaposlenih u svom pogonu za proizvodnju u Velikoj Britaniji, u koju je od 1989. godine uloženo više od 2,2 milijarde funti. Honda se obavezala da će do 2025.godine dvije trećine europske prodaje činiti vozila na električni pogon. Ovaj cilj podržavaju timovi istraživanja i razvoja Honde u UK i Njemačkoj, koji marljivo nastavljaju raditi na autonomnoj vožnji, izuzetnoj sigurnosti i ekološki efikasnom pogonu.

Honda ima značajnu povijest u učešću u mnogo europskih istraživačkih inicijativa, uključujući i projekte Driwe C2X povezanih vozila, L3 pilot automatske vožnje, kao i tekuće programe razvoja infrastrukture vozila HyFIVE i H2ME2.

Povratak na novosti